Stressrådgivning / Coaching

STRESS KAN BEHANDLES

Sover du dårligt om natten? Kører tankerne rundt i hovedet på dig hele tiden? Har du hjertebanken og svært ved at falde til ro. Symptomer som kan være tegn på stress.

Stress nedsætter livskvaliteten markant, men stress kan behandles.

I et stressforløb hos mig, kan du med små daglige skridt og værktøjer, vender tilbage til et liv med mere ro og livskvalitet – og være rustet til at forebygge fremtidig stress.

GRATIS AFKLARINGSSAMTALE

DU FÅR REDSKABERNE TIL:

  • At sove bedre.
  • At sænke dit stressniveau.
  • At få mere energi.
  • At få ro på tankemylder.
  • At få mere glæde i hverdagen.
  • At øge din livskvalitet.
  • At opnå balance i livet.
  • At blive mere nærværende.
  • At tackle fremtidig stress – forebyg stress
  • At skabe bevidsthed om dine værdier, og hvad der gør dit liv meningsfuldt

HVAD ER STRESS?

Når man har behandlingskrævende stress, er det fordi at din hjernen har skullet yde alt for meget, alt for længe. Man har ydet mere mentalt og/eller fysisk end man har ressourcer til.

Behandlingskrævende stress opstår ikke på en uge, det opstår fordi vi over længere tid har overhørt de stresssignaler som kroppen og sindet har sendt os. Man kan godt som tommelfingerregel sige, at jo længere tid det har taget at opbygge stress, jo længere tid tager det at komme af med den igen.

Vi kan alle tåle noget stress i kortere perioder. F.eks. hvis vi skal præstere på arbejdet, ved sygdom i familien, flytning mm. Det bliver først usundt og behandlingskrævende, hvis det har stået på så længe, at du ikke kan finde ro, holde pause og sove.

HVORDAN VED JEG OM JEG ER STRESSET?

Det er meget forskelligt hvordan vi opdager, at nu er der tale om behandlingskrævende stress. De fleste vil opleve fysiske symptomer som uro i kroppen, træthed, søvnbesvær og måskeuforklarlige smerter.

Mentalt kan du opleve tankemylder, hukommelsestab, koncentrationsbesvær, øget irritation eller agressivitet, lettere til tårer eller du trækker dig måske socialt. Hvis du er i tvivl om du er stresset kan du prøve at tage en gratis stress test lige HER

HVORFOR BLIVER JEG STRESSET?

Der kan være mange årsager til at man får en behandlingskrævende stress. Arbejsdmæssigt kan du have alt for mange opgaver, du arbejder måske for mange timer, er er måske opstået en usikkerhed på arbejdet eller du ikke føler dig godt tilpas blandt kollegaerne.

Private forhold kan også være årsag til behandlingskrævende stress. Sygdom, dødfald, skilsmisse, konflikter, et dårligt fungerende parforhold og familieliv kan alle være årsager til stress.

Det er heller ikke ualmindeligt at ledige kan få stress. For mange føles det utilfredsstillende og der kan komme tilbagevendende nedsættende tanker om sig selv, sin plads i livet og i samfundet. Man kan som ledig opleve et stort press og/eller meningsløshed der stresser.

STRESSBEHANDLING HOS
STRESSRÅDGIVER/COACH

Er du stresset er den en godt at få hjælp til at håndtere din stresstilstand så hurtigt som muligt. Du behøver ikke at være sygemeldt fra dit arbejde for at modtage stressrådgivning/coaching. Det er værtimod rigtig godt for både dig og dine omgivelser, hvis der gøres noget ved dine stressårsager så tidligt som muligt. Hvis du er stresset, skal du først og fremmest have ro.

I et forløb hos mig, vil du skulle arbejde med dig selv mellem sessionerne for at nedbringe dit stress niveau. Sammen finder vi en afstressningsplan, som passer til dig og din hverdag. Det kan være du skal afholde flere pauser, have mere MIG tid, motionere mere eller måske mindre osv. Vi kigger også på de aktiviteter som giver dig ro og glæde, så du kan begynde at finde glæde i dem igen.

Når afstressningen er sat gang, søger vi efter årsagerne til at du bliver stresset. Årsagerne bearbejdes og bliver forhåbentligt fjernet. Måske skal vi kigge på din arbejdsbelastning, hvordan du bruger din telefon, socialemedier, mails mm. Det kan evt. blive i samarbejde med din arbejdsplads, din familie mm.

Det kan også være vi skal se på nogle overbevisninger du har, som måske gør at du bruger flere ressourcer end du har, eller at du er for hård ved dig selv. Sammen finder vi den bedste vej ud af stressen for dig, og den måde der får dig at forebygge stress fremover.

HVOR LANG TID TAGER ET STRESS-FORLØB?

Et stress-forløb består typisk af 8 sessioner i løbet af 8-12 uger, afhængig af, hvor stresset du er. Du mødes med mig en time en gang om ugen i de første 3-5 uger. Herefter kan der være ca. 2 uger imellem sessionerne.

Du kan vælge mellem fysiske møder eller onlinemøder. Mange vælger også en kombination. Vi ud af, hvad der fungere bedst for dig og tilrettelægger forløbet efter det.

Tilskud til stresscoaching

Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du spørge om du selv må vælge behandler/rådgiver, hvis du foretrækker mig som stressrådgiver/coach. Nogle fagforeninger og arbejdspladser giver også tilskud til et stresscoaching-forløb. Spørg din forening eller spørg din arbejdsgiver.

Book en gratis afklaringssamtale hvis du har brug for yderligere afklaring på dit nuværende stressniveau eller om jeg er den rette til at hjælpe dig.

OVERBLIK OVER PRISER

GRATIS AFKLARINGSSAMTALE