Stressrådgivning / Coaching

STRESS KAN BEHANDLES

Stress er helt naturligt!

Vi kan alle blive alvorligt stressede, men det er individuelt, hvor meget der skal til.

Sover du dårligt om natten? Kører tankerne rundt i hovedet på dig hele tiden? Har du hjertebanken og svært ved at falde til ro. Symptomer som kan være tegn på stress.

Stress nedsætter livskvaliteten markant, men stress kan behandles.

I et stressforløb hos mig, kan du med små daglige skridt og værktøjer, vender tilbage til et liv med mere ro og livskvalitet – og være rustet til at forebygge fremtidig stress.

Stresscoaching kan også tages forebyggende, så du kan forebygge fremtidig stress.

NB – Kontakt altid lægen hurtigst muligt, da dine symptomer kan  skyldes andet end stress.

GRATIS AFKLARINGSSAMTALE

DU FÅR REDSKABERNE TIL:

  • At sove bedre.
  • At sænke dit stressniveau.
  • At få mere energi.
  • At få ro på tankemylder.
  • At få mere glæde i hverdagen.
  • At øge din livskvalitet.
  • At opnå balance i livet.
  • At blive mere nærværende.
  • At tackle fremtidig stress – forebyg stress
  • At skabe bevidsthed om dine værdier, og hvad der gør dit liv meningsfuldt

HVAD ER STRESS?

Når man har behandlingskrævende stress, er det fordi at din hjernen har skullet yde alt for meget, alt for længe. Man har ydet mere mentalt og/eller fysisk end man har ressourcer til.

Behandlingskrævende stress opstår ikke på en uge, det opstår fordi vi over længere tid har overhørt de stresssignaler som kroppen og sindet har sendt os. Man kan godt som tommelfingerregel sige, at jo længere tid det har taget at opbygge stress, jo længere tid tager det at komme af med den igen.

Vi kan alle tåle noget stress i kortere perioder. F.eks. hvis vi skal præstere på arbejdet, ved sygdom i familien, flytning mm. Det bliver først usundt og behandlingskrævende, hvis det har stået på så længe, at du ikke kan finde ro, holde pause og sove.

HVORDAN VED JEG OM JEG ER STRESSET?

Det er meget forskelligt hvordan vi opdager, at nu er der tale om behandlingskrævende stress. De fleste vil opleve fysiske symptomer som uro i kroppen, træthed, søvnbesvær og måskeuforklarlige smerter.

Mentalt kan du opleve tankemylder, hukommelsestab, koncentrationsbesvær, øget irritation eller agressivitet, lettere til tårer eller du trækker dig måske socialt. Hvis du er i tvivl om du er stresset kan du prøve at tage en gratis stress test lige HER

HVORFOR BLIVER JEG STRESSET?

Der kan være mange årsager til at man får en behandlingskrævende stress. Arbejsdmæssigt kan du have alt for mange opgaver, du arbejder måske for mange timer, er er måske opstået en usikkerhed på arbejdet eller du ikke føler dig godt tilpas blandt kollegaerne.

Private forhold kan også være årsag til behandlingskrævende stress. Sygdom, dødfald, skilsmisse, konflikter, et dårligt fungerende parforhold og familieliv kan alle være årsager til stress.

Det er heller ikke ualmindeligt at ledige kan få stress. For mange føles det utilfredsstillende og der kan komme tilbagevendende nedsættende tanker om sig selv, sin plads i livet og i samfundet. Man kan som ledig opleve et stort press og/eller meningsløshed der stresser.

STRESSBEHANDLING HOS
STRESSRÅDGIVER/COACH

Er du stresset er den en godt at få hjælp til at håndtere din stresstilstand så hurtigt som muligt. Du behøver ikke at være sygemeldt fra dit arbejde for at modtage stressrådgivning/coaching. Det er tværtimod rigtig godt for både dig og dine omgivelser, hvis der gøres noget ved dine stressårsager så tidligt som muligt. Hvis du er stresset, skal du først og fremmest have ro.

En stress-sygemelding varer normalt mellem 2 og 4 måneder, hvis man får hjælp. Med stresscoaching tager det ca. 2 måneder at komme af med sin stress; stresscoaching inkluderer arbejdet med forebyggelse af fremtidig stress. Hvis man ikke får hjælp, kan det tage ca. 4 måneder +/- at komme sig, alt afhængig af stressniveauet. 

Stresscoaching går i første omgang ud på at afstresse dig. Når du efter nogle sessioner får flere ressourcer, vil coachingen gå fra stresscoaching/rådgivning over i mere klassisk coaching. Den klassiske coaching vil hjælpe dig til at ændre tankemønstre og adfærd, således at du i fremtiden undgår den alvorlige stress.

Når afstressningen er sat gang, søger vi efter årsagerne til at du bliver stresset. Årsagerne bearbejdes og bliver forhåbentligt fjernet. Måske skal vi kigge på din arbejdsbelastning, hvordan du bruger din telefon, socialemedier, mails mm. Det kan evt. blive i samarbejde med din arbejdsplads, din familie mm.

Det kan også være vi skal se på nogle overbevisninger du har, som måske gør at du bruger flere ressourcer end du har, eller at du er for hård ved dig selv. Sammen finder vi den bedste vej ud af stressen for dig, og den måde der får dig at forebygge stress fremover.

HVOR LANG TID TAGER ET STRESS-FORLØB?

Stresscoaching er et forløb på 7 samtaler à ca. 45-60 min. plus en opfølgnings samtale efter et par mdr. Samtalerne foregår i et fortroligt rum mellem mig som coach og dig, hvor du får min fulde opmærksomhed og støtte. Der vil være lidt hjemmearbejde med de forskellige værktøjer mellem sessionerne, de vil hjælpe dig med at forebygge stress i fremtiden.

Du kan vælge mellem fysiske møder eller onlinemøder. Mange vælger også en kombination. Vi ud af, hvad der fungere bedst for dig og tilrettelægger forløbet efter det.

Tilskud til stresscoaching

Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du spørge om du selv må vælge behandler/rådgiver, hvis du foretrækker mig som stressrådgiver/coach. Nogle fagforeninger og arbejdspladser giver også tilskud til et stresscoaching-forløb. Spørg din forening eller spørg din arbejdsgiver.

Book en gratis afklaringssamtale hvis du har brug for yderligere afklaring på dit nuværende stressniveau eller om jeg er den rette til at hjælpe dig.

OVERBLIK OVER PRISER

GRATIS AFKLARINGSSAMTALE